آموزش رانندگی حبیبی

روش های مختلف دنده عقب رفتن

روش های مختلف دنده عقب

روشهای مختلف در دنده عقب

دنده‌عقب رفتن شاید هم برای رانندگان باتجربه و هم بی‌تجربه خطر آفرین و همراه با ترس باشد.در دنده عقب  جهت‌دهی شما با چرخ های جلو صورت می‌گیرد و چون دید خوبی در پشت سر ندارید، لذا دنده‌عقب رفتن می‌تواند یکی از سخت‌ترین کارهایی باشد که رانندگان با آن مواجه هستند. با آهسته راندن و توجه کردن به اطراف،و تکرار در تمرین دنده عقب شما می‌توانید مهارت خود را در دنده‌عقب رفتن بالا ببرید.
در دنده‌عقب رفتن در یک مسیر مستقیم
برای دید ۳۶۰ درجه‌ای، فقط با برگشت سر به عقب اتفاق می افتد که میشود  اطراف خود را بررسی کنید. دید ۳۶۰ درجه‌ای زمانی است که شما سر و شانه‌های خود را به‌اندازه‌ای بچرخانید که اطراف خودروی خود را به‌صورت یک دایره کامل بتوانید بررسی کنید. قبل از دنده‌عقب رفتن، مطمئن باشید که مانعی بر سر راه شما قرار نداشته یا چیزی به سمت شما نیاید.

البته استفاده کردن از آینه برای بررسی اطراف خوب است، اما فقط برای عبور از جاهای باریک و سخت ،بهتر است شما خودتان به اطراف نگاه کنید تا چیزی از دید شما مخفی نباشد.
با چرخاندن سر و استفاده از آینه‌ها، از دو طرف خودرو به زمین نگاه کنید تا مطمئن شوید که هیچ انسان یا حیوانی در مسیر شما قرار نداشته باشند.
پای راست خود را بر روی پدال ترمز قرار دهید. زمانی که به سمت جلو یا عقب رانندگی می‌کنید، تنها از پای راست خود برای گرفتن پدال گاز یا ترمز استفاده کنید. اگر اتومبیل شما دنده‌ای است، با پای چپ خود کلاچ را کنترل کنید، اما اگر دنده‌اتوماتیک است، از پای چپ هیچ استفاده‌ای نخواهید کرد. با پای راست خود پدال ترمز را محکم بگیرید، بنابراین زمانی که دنده‌عقب می‌زنید، ماشین حرکت نخواهد کرد.
دست چپ خود را در بالا و وسط فرمان قرار دهید. اگرچه مرسوم است که هنگام رانندگی، دستان خود را به حالت ساعت ۱۰ و ۲ بر روی فرمان قرار دهید، هنگام دنده‌عقب رفتن لازم است که بدن خود را به سمت راست بچرخانید. دست چپ خود را بر بالای فرمان قرار دهید تا با تنظیمات کوچک به‌راحتی بتوانید در یک مسیر مستقیم دنده‌عقب بروید.

گرفتن فرمان با دست راست هنگام دنده‌عقب رفتن کار دشواری است، بنابراین کنترل فرمان با یک دست بهتر است.
دنده‌عقب را جا بزنید. بسته به نوع دنده اتومبیل شما، روش‌های مختلفی برای جا زدن دنده‌عقب وجود دارد. در اتومبیل‌های دنده‌اتوماتیک، بایستی دکمه کناری دسته‌دنده را فشار داده و دنده را تا جایی عقب ببرید که در کنار حرف R قرار بگیرد. در اتومبیل‌های دنده‌ای که دارای ۵ دنده سرعتی هستند، بایستی دسته‌دنده را به سمت راست و سپس به سمت پایین حرکت دهید.
در اتومبیل‌هایی که شش دنده سرعتی دارند، دنده‌عقب معمولاً در سمت چپ و بالا و در کنار دنده یک قرار دارد.
در بعضی از خودروها، برای جا زدن دنده‌عقب لازم است که دسته‌دنده را به سمت پایین فشار داده یا دکمه آزادسازی را فشار دهید.
اگر مطمئن نیستید که چگونه دنده‌عقب را جا بزنید،
از بالای شانه سرنشین عقب خودرو، به پشت ماشین نگاه کنید. اگر برای دید عقب شما مانعی وجود ندارد، بدن خود را به سمت سرنشین عقب بچرخانید تا بتوانید از سمت راست خود یا از بالای شانه سرنشین، پنجره عقب ماشین را نگاه کنید. مراقب باشید که پای خود را از روی پدال ترمز برندارید. اگر شما در حال رانندگی با یک کامیون بار یا سایر وسایل نقلیه‌ای مثل وانت و نیسان کابین دار هستید که دید عقب ندارند، برای عقب رفتن بایستی از آینه‌های کناری کمک بگیرید.
برای اینکه راحت‌تر بتوانید عقب خودرو را نگاه کنید، می‌توانید دست راست خود بر بالای صندلی شاگرد قرار دهید.
اگر برای عقب رفتن فقط از آینه‌های خود استفاده می‌کنید، باید هر یک از آن‌ها را نگاه کنید.
پای راست خود را به‌آرامی از روی پدال ترمز بردارید. هم‌زمان که با پای راست خود فشار را از روی پدال گاز برمی‌دارید، اتومبیل شروع به عقب رفتن می‌کند. اکثر موتور خودروها، دور موتور آنها در حالت درجا کار کردن کافی است که بدون نیاز به گاز دادن می‌توانند به‌راحتی حرکت کنند. پای خود را همچنان بالای پدال ترمز نگه‌دارید تا در صورت نیاز به توقف یا کاهش سرعت، بتوانید ترمز کنید.
پای خود را به‌آرامی از روی پدال ترمز بردارید تا سرعت شما به یک‌مرتبه بالا نرود و بتوانید راحت‌تر کنترل کنید.
اگر اتومبیل شما از نوع دنده‌ای است، با رها کردن کلاچ سرعت زیاد خواهید داشت که اگر سربالایی بود کمی پدال گاز را فشار دهید، در سرازیری اصلا در دنده عقب به گاز نیازی نیست

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا